Klinik Pergigian Hon, Temerloh

Pemeriksaan, Kecantikan, dan Pemutihan Gigi

Nombor Telefon

Office: (+6) 09-2961859
Mobile: (+6) 011-56261859

Alamat Klinik

No 3, Tingkat 1, Jalan Semantan 1,
Lurah Semantan, Temerloh, Pahang
(Located Near Old Bus Station, Above Oscar Photo Shop)

Email Kami

gigitemerloh@gmail.com

Selamat Datang Klinik Pergigian Hon Temerloh

Klinik Pergigian Hon adalah Klinik Pergigian yang mempunyai pasukan yang terdiri daripada doctor gigi dan disokong oleh rangkaian klinik yang luas di seluruh Malaysia. Sejajar dengan visi kumpulan kami untuk menjadi “Klinik Gigi yang anda percayai untuk Kesihatan Gigi anda”, Klinik Pergigian Hon berdedikasi untuk menyediakan standard perawatan dan perkhidmatan profesional yang tertinggi.

Sentiasa berada di barisan hadapan dalam kemajuan terkini dalam sains pergigian, doktor gigi kami menyediakan pelbagai perkhidmatan untuk mencegah, mendiagnosis dan merawat penyakit gigi dan mulut.
Klinik Pergigian Hon adalah klinik yang diluluskan EMAS dan KOSMA. anggota yang layak akan mendapat subsidi untuk rawatan pergigian yang dilindungi EMAS dan KOSMA.

Sebagai ahli Persatuan Pergigian Malaysia, pakar bedah pergigian kami mempunyai akses ke kepakaran pergigian dari seluruh Malaysia, di Temerloh.

Teknik Terkini

Doktor gigi kami dijadualkan menghadiri kursus untuk mengemas kini kemahiran doktor gigi. Kami memastikan doktor gigi kami memberikan anda rawatan terbaik dan berkesan kepada anda.

Teknologi Inovatif

Untuk memberikan rawatan yang terbaik & sesuai untuk pesakit kami, kami terus mengemas kini alat & peralatan kami mengikut standard. Kami percaya bahawa “Perkhidmatan terbaik memerlukan orang yang mahir dan alat perkhidmatan yang betul”

Pakar Bertauliah

Doktor gigi kami semuanya didaftarkan & diiktiraf oleh MDC (Majlis Pergigian Malaysia) yang merupakan majlis yang dikendalikan oleh KKM Malaysia

APA YANG KAMI TAWARKAN

Pemeriksaan gigi

 Tanam gigi

Tampalan gigi

Kecantikan gigi

Pemutihan gigi

Pendakap gigi (Braces)

Pencegahan Gigi

Ingin mempunyai gigi yang kuat dan bagus sepanjang hayat anda? Penjagaan gigi adalah amalan penting supaya gigi anda tetap sihat. Ini membantu mengelakkan gigi berlubang, penyakit gusi, dan banyak lagi. Lihat pakej terbaru kami sekarang! 

 

Pergigian kosmetik

Tidak suka bentuk gigi dan gusi? Pergigian kosmetik biasanya digunakan untuk merujuk kepada sebarang kerja pergigian yang memperbaiki penampilan gigi, gusi atau gigitan. Ia memfokuskan pada peningkatan estetika gigi dalam warna, kedudukan, bentuk, ukuran, keselarasan dan penampilan senyuman keseluruhan.

Pendakap Gigi (Braces)

Mempunyai gigi tidak teratur? Senyuman tidak cantik ? Gigi Jonggang? Orthodontik adalah kepakaran pergigian yang menangani gigi dan rahang yang ke depan. Ia melibatkan penggunaan pendakap gigi untuk menggerakkan gigi dan rahang dengan perlahan. Pendakap gigi kami adalah dari Orthodontik Amerika dan SIA Orthodontik Itali.

Pemutihan Gigi

Gigi berwarna kuning? Gigi hitam kesan dari kopi? Bukan masalah lagi! Hubungi kami untuk proses pemutihan tanpa ada kesan sampingan untuk gigi putih segera!


Penjagaan Keselamatan

Pernah jatuh dan gigi depan anda hanya tinggal separuh? Jangan risau segera hubungi kami untuk mengembalikannya ke keadaan asal gigi anda.


Tanam Gigi (Implant)

Gigi palsu longgar? Tidak boleh mengunyah makanan anda dengan betul? Hubungi kami untuk maklumat lebih lanjut untuk mengetahui bagaimana rawatan tanam gigi yang tidak menyakitkan dapat mengubah hidup anda!

Doktor Gigi Anda Tahu Apa Yang Terbaik

Jangan terburu-buru semasa anda memberus gigi!

Selalunya kita memberus gigi sekurang-kurangnya 2 minit sekali untuk membersihkan dengan sempurna dan menjaga kesihatan mulut.

Berjumpa dengan doktor gigi anda sekali dalam 6 bulan.

Pakar pergigian kami akan memeriksa keseluruhan mulut anda untuk sebarang masalah. Mungkin juga melakukan pembersihan, untuk menghilangkan plak dan tartar.

Jangan Lupa Floss!

Penggunaan floss secara berkala adalah cara terbaik untuk membersihkan gigi anda dari rosak,bengkak atau kemerahan. Ia juga akan menjadikan gigi anda lebih bersih dengan membuang plak dan sisa makanan..

Doktor Gigi Kami

Dr. Jonathan Hon

Principle Dentist, Director

Dr. Stephanie Wong

Dentist

Dr. Vernice Lee

Dentist

Penjagaan Pergigian untuk Satu Keluarga

Kami menyediakan pergigian tanpa rasa sakit dan kepakaran dalam mengukir senyuman putih yang indah untuk anda dan keluarga.

N

Penjagaan Orang Dewasa

N

Penjagaan Kanak-kanak

N

Penjagaan Ortodontik (Braces)

Kami adalah Pengamal Pergigian Perkhidmatan Penuh

Semasa anda mengunjungi Klinik Pergigian Hon, anda akan mengalami pengalaman dengan doctor gigi yang baru. Matlamat kami adalah untuk mengubah pengalaman anda semasa berkunjung ke doktor gigi, dan kami melakukan segala yang kami dapat untuk membantu anda berasa selesa serta mencapai senyuman yang menawan dan sihat.

 

Soalan Lazim

Berapa lamakah janji temu pertama saya berlangsung?

Bergantungi, tetapi sila rancangkan 1 hingga setengah jam untuk lawatan pertama.

Mengapa saya mesti kerap berjumpa doktor gigi?

Sebilangan besar daripada kita tidak berjumpa doktor gigi secara berkala. kita hanya pergi apabila mereka mempunyai masalah. Ini dikenal sebagai “rawatan krisis” berbanding “rawatan pencegahan”. Walaupun ini mungkin kita rasakan sebagai tindakan menjimatkan wang, tetapi selalunya ia akan memakan kos lebih banyak dalam masa dan masa. Ini kerana banyak masalah pergigian tidak mempunyai simptom sehingga mereka mencapai tahap lanjut proses penyakit. Contohnya ialah kerosakan gigi.

Kerosakan gigi sering tidak menyakitkan sehingga mendekati saraf gigi. Tidak jarang melihat pesakit dengan lubang besar yang tidak pernah merasakan apa-apa. Doktor gigi biasanya dapat mengesan lubang pada gigi 3-4 tahun sebelum mengalami sebarang gejala. Pengesanan awal ini dapat membantu anda mencegah rawatan saluran akar.

Mengapa doktor gigi perlu mengambil X-ray?

Banyak penyakit gigi dan tisu di sekitarnya tidak dapat dilihat ketika doktor gigi memeriksa mulut. Pemeriksaan sinar-X dapat menunjukkan

kawasan kecil yang mereput di antara gigi, di bawah pemulihan yang sedia ada (tambalan), jangkitan pada tulang, penyakit periodontal (gusi), abses atau sista, kelainan perkembangan, beberapa jenis tumor

Mencari dan merawat masalah gigi pada peringkat awal dapat menjimatkan masa, wang dan ketidakselesaan yang sering tidak diperlukan. X-ray dapat mengesan kerosakan pada struktur mulut yang tidak dapat dilihat semasa peperiksaan biasa. Sekiranya anda mempunyai tumor tersembunyi, sinar-X malah dapat menyelamatkan nyawa anda. Doktor gigi akan menilai keperluan anda untuk sinar-X berdasarkan keadaan yang ada dalam perkembangan. Terdapat banyak faedah untuk mengambil sinar-X. Sebarang pertanyaan atau masalah tambahan harus dibincangkan dengan doktor gigi anda.

Berapa lamakah janji temu pertama saya berlangsung?

Bergantungi, tetapi sila rancangkan 1 hingga setengah jam untuk lawatan pertama.

Apa yang boleh saya lakukan mengenai gigi sensitif?

Ubat gigi sensitif, yang mengandungi strontium klorida atau kalium nitrat sangat berkesan dalam merawat gigi sensitif. Setelah beberapa minggu penggunaan, anda mungkin akan melihat penurunan kepekaan. Makanan yang sangat berasid seperti jeruk, limau gedang dan lemon, serta teh dan soda dapat meningkatkan kepekaan gigi, dan melawan ubat gigi yang sensitif. Sekiranya anda tidak berasa lega dengan menyikat dengan lembut dan menggunakan ubat gigi yang tidak sensitif, berjumpa dengan doktor gigi anda. Terdapat sebatian khas yang boleh digunakan pada akar gigi untuk mengurangkan – jika tidak menghilangkan – kepekaan. Produk penjagaan rumah yang mengandungi fluorida tinggi juga boleh disyorkan untuk membantu mengurangkan kepekaan gigi.

Boleh tanya kepada kakitangan kami untuk maklumat lebih lanjut mengenai gigi sensitif.

Berapa lama keputusan pemutihan gigi akan bertahan?

Seperti pelaburan lain, jika anda memutihkan gigi, jangka masa yang anda jangkakan akan berbeza-beza. Sekiranya anda merokok, minum wain merah atau kopi, atau memakan makanan yang mengandungi asid lain, senyuman cerah anda mungkin mulai menguning lebih cepat daripada yang anda harapkan. Secara amnya, prosedur pemutihan gigi dapat bertahan hingga beberapa tahun. Dan walaupun hasilnya dapat memudar, sentuhan sesekali dapat dilakukan untuk mendapatkan kembali kilauan.

Tanyakan kepada kakitangan kami yang berpengalaman mengenai faedah pemutihan gigi jangka panjang

I have visited many Dentists before but this Klinik Pergigian Hon Termeloh has the “Special” in my Heart. The service is par excellence professional and extremely reliable treatment.
The Klinik is equipped with the latest state of art equipments and technology is well up todate that one feels so good and peace of mind.
Very Strongly Recommended 👍

James Wong

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ - 5 Star Review (Google)

Hasil kerja yang kemas…explanation yang baik &  mudah difahami..peramah & mesra senyuman oleh warga klinik pergigian hon…akan datang sini lagi untuk kesihatan gigi secara bertusan.

Firdaus Irs

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ - 5 Star Review (Facebook)

In my life.. I feared most going to a dentist. But after visiting Klinik Pergigian Hon several times.. My fears are gone. I did not feel any pains or discomforts after tooth extractions n fillings. He handled all treatments with extra care and patience.
Lim Jess

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ - 5 Star Review (Facebook)

Book An Appointment 

No Telefon

Office: (+6) 09-2961859
Mobile: (+6) 011-56261859
No 3, Tingkat 1, Jalan Semantan 1,
Lurah Semantan, Temerloh, Pahang

Waktu Kerja

Isnin – Jumaat: 9am-6pm.
Sabtu: 9am-5pm

Konsultasi Percuma

Hubungi kami dapatkan pemeriksaan percuma dan pengalaman baru semasa lawatan di klinik pergigian hon.